Riolering

Riolering

Als alles goed gaat is dit een goed voorbeeld van iets waar u zich in de meeste gevallen geen zorgen over maakt. Pas als u problemen ondervindt met de riolering en u daarvan geurhinder ondervindt, of niet meer in staat bent om de WC door te trekken, of wanneer er op onverklaarbare wijze vuil water in uw kelder staat, dan gaat u zich zorgen maken over uw riolering. Vaak zijn zulke problemen te wijten aan het riool en dan rijst de vraag plots: waar ligt uw eigen riool in feite?

De plaats van de riolering: in het beste geval

Als u de eigenaar bent van uw eigen woning, dan is de kans groot dat u over een plan van deze woning beschikt. Dit is zeker het geval als u uw huis zelf hebt laten bouwen. Op het bouwplan van uw huis staat als het goed is, de ligging van uw riolering goed aangegeven. Als u huurder bent, of u hebt een oude woning gekocht, dan is de kans groot dat u niet of niet meer over een plan van het pand beschikt. Zeker als het over een woning van in de jaren ‘50 van de vorige eeuw of nog ouder gaat, dan is de kans groot dat dit plan niet meer terug te vinden is. Als u het nog wel hebt, dan is de kans groot dat u geen correct antwoord meer zult vinden op de vraag: ‘Waar ligt uw eigen riool?’

riool

Wat te doen als u uw eigen riolering niet kunt vinden

Als het er op lijkt dat de riolering van uw huis niet meer te vinden is, dan is er nog geen reden tot paniek. Uiteraard is het belangrijk dat u het riool terugvindt, want anders is het niet mogelijk om de oorzaak van uw sanitaire problemen aan te pakken. U hebt verschillende opties om dit te doen:

Contact opnemen met de bevoegde overheid

In de meeste gevallen kunt u terecht bij de gemeente voor een kopie van het bouwplan van uw huis. Als blijkt dat dit plan niet meer klopt met de werkelijkheid, dan bestaan er technieken om uw riolering te laten detecteren.

Contact opnemen met een vakman

Als u verneemt dat het niet meer mogelijk is om aan een recent plan van uw riolering te geraken, dan doet u er goed aan om met een gespecialiseerde vakman contact op te nemen. Vaak bieden ontstoppingsdiensten ook cameradetectie of het opsporen van uw riolering als  dienst aan.

Riolering Gemeente

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?