Riolering

Riolering

Hoewel elk huis aangesloten is op het rioleringsnetwerk, is het voor veel mensen nog niet compleet duidelijk hoe het riool nu precies in zijn werk gaat. Vrijwel iedereen weet dat door de riolering het vuile water uit het huis verdwijnt, maar hoe dit precies is opgebouwd is nog onduidelijk. Vandaar dat dit artikel gaat over de riolering in en om uw huis. Zodat u meer kennis kunt opdoen van het riool bij u thuis. Mocht er iets mis gaan, is het altijd goed om deze kennis zelf paraat te hebben.

Riolering in uw huis

Om ervoor te zorgen dat het gebruikte water verdwijnt, zijn er in uw huis rioleringsbuizen aangelegd. Dit zijn vaak grijze of zwarte buizen die onder de vloer of in de muren zitten. De buizen zorgen ervoor dat het water van de wasmachine, toilet, wasbak of gootsteen worden afgevoerd. Er zijn een aantal dingen waar elke riolering aan moet voldoen:

  • Alle buizen moeten schuin lopen. Dit voorkomt dat water stil blijft staan. Een goede doorstroming is altijd belangrijk bij de riolering.
  • Elk aansluiting moet beschikken over een stankslot. Vaak is dit een zwanenhals.
  • Als laatste moet het riool aangesloten zijn op de buitenlucht om borrelende putjes te voorkomen. Vaak steekt er een kleine rioleringspijp uit het dak. Hierdoor kan een teveel aan lucht ontsnappen of extra lucht de buizen inkomen.
Riolering

Riolering

Riool om uw huis

De riolering om uw huis bestaat vaak uit regenpijpen. Al het water dat door regen wordt opgevangen stroomt door de dakgoten naar de regenpijp. De regenpijp laat het water door een putje stromen en ook het regenwater komt zo bij de centrale riolering terecht om afgevoerd te worden. Let wel op: voor regenpijpen is het erg belangrijk dat er een bladvanger op geïnstalleerd is. Anders is de kans groot dat de pijp verstopt zal raken door vallende bladeren in de herfst.

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?