Onderhoud van uw riool

Het riool. Typisch een onderdeel van uw huis waarvan u niet echt beseft hoe belangrijk het is. Het is het buizenstelsel onder uw huis dat ervoor zorgt dat al uw afvalwater netjes wordt afgevoerd.

Zo heeft u geen last van onaangename geurtjes, en is uw leefomgeving schoon. Belangrijk is om het riool goed te onderhouden. Hoe doet u dat nou precies, riool onderhoud?

Wat kunt u doen?

U bent verantwoordelijk voor het stuk riool onder uw huis en tot aan de perceelgrens. Het is daarom belangrijk om niet alleen binnenshuis voorzorgsmaatregelen te treffen, maar ook buitenshuis. Zo kunt u bijvoorbeeld de goten van de daken leeg houden.

De blaadjes kunnen voor verstoppingen zorgen, en dan bent u dus verantwoordelijk om het weer te ontstoppen. Binnenshuis kunt u ook maatregelen nemen. Zo is het verstandig om goed na te denken wat u door de gootsteen spoelt. Een emmer frituurvet is namelijk een slecht idee, dat is gegarandeerd verstoppingen.

Ook kunt u een loodgieter de pijpen na laten gaan ter controle. Dit hoeft niet vaak te gebeuren, maar eens in de vijf jaar is wel verstandig. Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt ook voor uw riolering!

Wat doet de gemeente?

Uw riolering bestaat uit twee delen; het openbare riool, en het riool waarvoor u verantwoordelijk bent. Het openbare riool is de plek waar alle riolering van de andere huizen samenkomen. De gemeente is verantwoordelijk voor dit openbare riool en zal daar dan ook het nodige onderhoud aan uitvoeren.

Daar heeft u geen omkijk naar. Zij inspecteren, repareren en testen de riolering zodat het openbare riool goed blijft functioneren. De gemeente doet dit overigens niet zelf, meestal huurt zij een derde partij in om deze werkzaamheden uit te voeren.

 

Riool onderhoud

Riool onderhoud

Riool onderhoud

Kortom, het is belangrijk om uw riool goed te onderhouden. Dat kan veel kopzorgen voorkomen, want het is geen makkelijk onderdeel om te repareren. Het riool is typisch zoiets dat wanneer u het niet meer heeft, u zich realiseert hoe belangrijk het wel niet is! Zorg dus goed voor uw riool.

Het riool. Typisch een onderdeel van uw huis waarvan u niet echt beseft hoe belangrijk het is. Het is het buizenstelsel onder uw huis dat ervoor zorgt dat al uw afvalwater netjes wordt afgevoerd. Zo heeft u geen last van onaangename geurtjes, en is uw leefomgeving schoon. Belangrijk is om het riool goed te onderhouden.

 

Tags:

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?