Riool Reparatie

Heeft u last van een verstopt riool? Dit kan erg vervelend zijn. Het kan gepaard gaan met stank of zelf een toilet dat overstroomt! Hoe raakt een riool verstopt, en welke soorten rioleringen zijn er? Deze vragen zullen in dit artikel worden beantwoord.

Binnen- en buitenriolering

Eerst is het handig om te weten waaruit uw riool precies bestaat. Zo heb je de binnenriolering. Dit zijn alle buizen die vanaf uw wastafel, toilet en douche het water afvoeren naar een centrale afvoerpijp. Kortom, alle pijpen die binnenshuis lopen die de functie hebben om water af te voeren noemen we de binnenriolering.

De buitenriolering is het deel van de riolering dat zich buiten het huis bevindt. Dat is meestal 1 centrale pijp die vanaf uw huis naar de pijp van de gemeente loopt. Op die manier wordt het afvalwater van uw douche naar buiten geleid, waarna het zijn reis naar de reinigingsinstallaties van de gemeente begint.

Kapotte riolering

Het eerst wat u denkt wanneer het water van uw toilet niet snel wegloopt is waarschijnlijk “hij is verstopt”. Maar is dat wel zo? In 20% van de verstopte riolen komt dat door schade. Uw riool is dan dus niet slechts verstopt, er is meer aan de hand. Elke 5 jaar heeft elke woning wel eens te maken met een kapotte riolering. Dit is meestal iets dat zich langzaamaan voor begint te doen.

In dit geval zijn huis- tuin en keukenoplossingen niet effectief meer. Meestal weet u dat er meer aan de hand is wanneer de verstopping zich na enkele weken tot maanden opnieuw voordoet.

Riool Reparatie

Riool Reparatie

Riool reparatie

Het is eerst belangrijk om te achterhalen waar de verstopping ongeveer zit. Dit doet u door na te gaan of het water alleen in de badkamer, of overal in huis slecht wegloopt. In het laatste geval zit de verstopping waarschijnlijk op de plek waar de buitenriolering is verbonden met de binnenriolering.

Dit komt dan meestal door het verzakken van de grond buiten het huis. U heeft in dit geval een rioolonstoppingsbedrijf nodig aangezien het een grote ingreep betreft, iets wat u niet zomaar zelf kunt doen.

Tags:

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?