zonne-ketel

Zonne-ketel, is dat wat voor mij?

Sommige mensen kiezen uit milieuoverwegingen voor een verwarmingsketel op zonnewarmte. Anderen kiezen voor een zonneboiler om te besparen het energieverbruik, en dus op de gasrekening. De keuze voor een zonne-ketel is hoe dan ook een goed idee. Maar je moet er wel even goed over nadenken. De loodgieter vertelt je hier meer over.

Gelukkig hoef je niet meteen je hele CV installatie te vervangen. Wel zul je een speciale CV ketel (zonne-ketel) moeten laten installeren en moeten bepaalde onderdelen worden vervangen.

Hybride ketel

Als je gebruik wilt maken van een zonne-ketel is de hybride-ketel vaak aan te raden. Een hybride-ketel maakt het mogelijk om gas te blijven gebruiken, bijvoorbeeld op de momenten dat de zon onvoldoende warmte levert om zowel het water te verwarmen als het huis te stoken.

Ervaring met verwarming via een warmtepomp

Elektrisch ketel?

Wist je dat het ook mogelijk is om te kiezen voor een elektrische ketel? Gecombineerd met zonnepanelen kun je hiermee ook verwarmen op zonne-energie. En de energie die je niet nodig hebt voor warmte, kun je gewoon gebruiken voor elektrische apparaten. Hou je zelfs dan nog stroom over? Dan lever je deze terug aan het net.

Elektrische verwarming: voordelen, soorten en toestellen

Dak

Voor het maximale rendement is het belangrijk dat de zonnecollectoren goed op de zon gericht staan. Ideaal is een dak op het zuiden, maar ook zuidoostelijk of zuidwestelijk gerichte zonnecollectoren kunnen voldoende warmte opleveren voor een zonne-ketel

Verbruik

Als loodgieter praat je veel met klanten. Vaak krijg je dan de vraag hoe lang het duurt alvorens de zonne-ketel zichzelf heeft terugverdiend.

Het installeren van een zonne-ketel hoeft niet zoveel te kosten. Toch kan het zijn dat de investering niet terugverdiend wordt. Dat komt vooral voor bij éénpersoonshuishoudens, waar weinig wordt gestookt of verwarmd. Maar voor een gemiddeld gezin loont het installeren van een zonne-ketel echter al snel.

Subsidie

De Nederlandse overheid probeert mensen te stimuleren om duurzame energie op te wekken. Daarom zijn er subsidie-regelingen mogelijk. Ook kunt u de investering mogelijk financieren met een duurzaamheidslening. Dit is een lening met een uitzonderlijk lage rente. Vraag uw loodgieter om meer informatie, hij kent de weg in subsidieland.

De Rijksoverheid stimuleert zonne-energie. Bijvoorbeeld door een belastingkorting voor burgers die gezamenlijk zonne-energie opwekken.

 

BEL 010-2236307

VRAAG OFFERTE

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?