riool onstoppen

Riool ontstoppen 

Wanneer het water niet meer wegloopt, kun je in veel gevallen zelf maatregelen nemen. Door bijvoorbeeld soda in de gootsteen of het toilet te gooien en dit met kokend water weg te spoelen kun je lichte verstoppingen eenvoudig verhelpen. Maar je kunt ook speciale ontstopper kopen. Dit werkt vaak wat agressiever dan soda en maakt de leiding en afvoer van binnenuit schoon. Wist je trouwens dat cola een geweldig huismiddel is om een verstopping mee te verhelpen?

Je kunt eventueel ook met een ontstoppingsveer aan de gang, hiermee “borstel” je de leidingen van binnenuit schoon. Of je kunt met zo een ouderwetse ontstopper in de weer.

Helpt dat allemaal niet? Dan is het tijd om de loodgieter te bellen. Want waarschijnlijk zit je riool verstopt. In dit artikel zetten we een paar dingen voor je op een rijtje waar je rekening mee moet houden.

Voorkomen is beter dan genezen:

riool onstoppen

De beste oplossing voor je een verstopt riool is voorkomen dat het verstopt raakt. Gebruik je riolering niet als afvalemmer. Gooi ook geen oud vet of olie weg via de WC. Vet en olie lost niet op in water en vormt een laagje aan de binnenkant van je riool. Na verloop van tijd wordt deze laag steeds dikker, net zolang tot je riool verstopt is.

Nog een geheime tip: als je zelf koffie zet met een espresso-automaat, kun je het koffieresidu door de afvoer spoelen. De koffie heeft een schurend effect op de leidingen en houdt ze daardoor schoon. Handig!

Voorrijkosten :   

riool onstoppen

Vraag goed na of er sprake is van voorrijkosten. Deze kosten maak je, ongeacht hoelang je loodgieter bezig is.

Tarief

riool onstoppen

Voorheen was het erg duur om de loodgieter te laten komen, maar tegenwoordig liggen de tarieven een stuk lager. Dus mogelijk valt het mee. De moderne loodgieter heeft een speciale ontstoppingsmachine die door middel van waterdruk de verstopping verhelpt. Hierdoor is hij zo klaar. En dat merk je in de prijs. Een eenvoudige verstopping in een grote stad kost  €370 . In meer afgelegen plaatsjes kan dit vanwege de lange reistijd ietsje hoger zijn.

Kies voor kwaliteit

Controleer of de loodgieter die u op het oog heeft een vakman is. Dit kun je heel makkelijk doen door naar het Uneto-VNI keurmerk te kijken.

 

[icon name=”arrow-circle-right” class=”” unprefixed_class=””] VRAAG VRIJBLIJVENDE OFFERTE 

 

Summary
Riool ontstoppen door loodgieter
Article Name
Riool ontstoppen door loodgieter
Description
Wanneer het water niet meer wegloopt, kun je in veel gevallen zelf maatregelen nemen. Door bijvoorbeeld soda in de gootsteen of het toilet te gooien en dit met kokend water weg te spoelen kun je lichte verstoppingen eenvoudig verhelpen. Maar je kunt ook speciale ontstopper kopen. Dit werkt vaak wat agressiever dan soda en maakt de leiding en afvoer van binnenuit schoon. Wist je trouwens dat cola een geweldig huismiddel is om een verstopping mee te verhelpen?
Author
Publisher Name
Rioolbeheer Holland
Publisher Logo
Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?