vuilwaterafvoer riolering verstopping

Vuilwaterafvoer installatie

 

Het is iets waar je niet dagelijks bij zult stilstaan: de vuilwaterafvoerinstallatie. Dat is logisch, want een goed functionerende vuilwaterafvoerinstallatie doet zijn werk achter de schermen. De meeste mensen beseffen dan ook pas dat ze een vuilwaterinstallatie hebben op het moment dat deze niet goed functioneert.

Maar wat doet de vuilwaterafvoer installatie eigenlijk?

Simpel gezegd heeft de vuilwaterafvoer installatie slechts één taak: de vuilwaterafvoer installatie moet zorgen voor het ongehinderd afvoeren van vuilwater naar het riool.

Geen luchtjes: Riolering 

 

Het afvoeren van vuil water is erg belangrijk en gaat verder dan het leeglopen van je gootsteen. Het is belangrijk dat al het water goed doorstroomt en er geen vuil water achterblijft. Stilstaand afvalwater kan namelijk leiden tot stankklachten. Dat verminderd het wooncomfort en kan tot hoofdpijn leiden.

 

Verstopping Riool

Ook kan stilstaand water ertoe leiden dat afvalstoffen zich hechten aan de leidingen. Dit kan leiden tot verstoppingen. In het beste geval betekent dit dat het water niet goed wegstroomt.

In het slechtste geval kan het betekenen dat het water uit je toilet weer terugkomt. En dát is iets wat je in ieder geval niet wilt ! Het snel en vloeiend afvoeren van vuilwater voorkomt dit soort problemen.

 

vuilwaterafvoer riool verstopping

vuilwaterafvoer riool verstopping

Gesprongen leiding

In heel ernstige gevallen kan een verstoorde afvoer van vuilwater zelfs leiden tot scheuren of barsten in je afvoerleidingen, met lekkages als gevolg.

Problemen: Verstopping Riolering?

Last van stankoverlast of een slechtere afvoer van water? Mogelijk kun je met natriumcarbonaat of gootsteenontstopper het probleem zelf oplossen. Helpt dat niet? Dan kan het tijd zijn om een loodgieter in te schakelen.

Deze kan snel vaststellen welke actie vereist is en het probleem verhelpen. Probeer niet zelf te gaan knutselen als je geen verstand van zaken hebt, want dat kan ertoe leiden dat je de problemen verergert. En dan ben je nóg verder van huis…

 

 

Summary
Wat doet de vuilwaterafvoer installatie?
Article Name
Description
Het is iets waar je niet dagelijks bij zult stilstaan: de vuilwaterafvoerinstallatie. Dat is logisch, want een goed functionerende vuilwaterafvoerinstallatie doet zijn werk achter de schermen. De meeste mensen beseffen dan ook pas dat ze een vuilwaterinstallatie hebben op het moment dat deze niet goed functioneert.
Author
Publisher Name
Rioolbeheer Holland
Publisher Logo
Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?