riool ontstoppen

Riool Ontstoppen

Een verstopping ontstaat regelmatig, maar bijna nooit spontaan. De verstopping is zich meestal al een tijdje aan het opbouwen, maar het water loopt dan nog steeds door. Wanneer je merkt dat het water steeds langzamer wegloopt en je borrelende geluiden hoort, zijn dit een van de meest voorkomende tekenen dat er een rioolverstopping aan zit te komen. Wacht niet te lang en laat een loodgieter uw afvoer en riolering inspecteren, zodat het probleem nog relatief makkelijk op te lossen is. Een gemiddeld huishouden krijgt één keer in de acht a tien jaar met een rioolverstopping te maken en nog veel vaker met een verstopping in de afvoer. Om verstoppingen te voorkomen zult u er zelf op moeten letten dat er geen verkeerde stoffen in het rioolafvoer terecht komen.

Hoe ontstaat een verstopping aan de afvoer?

Bij een verstopping in de regenpijp is het vaak de natuur die het probleem veroorzaakt. Dan kunt u denken aan bladeren, zand en restafval op straat. Hier heeft u dus zelf geen totale controle over. Bij een verstopping in de afvoer van de keuken is dit echter een ander verhaal. De wasbak in de keuken word vaak gebruikt voor het afwassen en/of afspoelen van servies, keukengerei etc. Daardoor komen er vaak etensresten/afval in de afvoer terecht, wanneer dit zich ophoopt, ontstaat er en verstopping in de afvoer. Een verstopping van de afvoer in de douche ontstaat vaak door haren, vuil en vetten die van het lichaam afkomen. Het is dan ook verstandig om het putje en de afvoer schoon te houden en te controleren, dit kunt u zelf doen of u laat een loodgieter komen. Wanneer er een verstopping ontstaat, is het noodzaak om zo snel mogelijk een loodgieter langs te laten komen die deze verstopping kan verhelpen. Mocht u dit uitstellen, dan is de kans groot dat er uiteindelijk een verstopping in het riool gaat ontstaan. Het water dat niet weg kan lopen zorgt samen met de afvalresten voor nare geurtjes. Daarnaast riskeert u ook een overstroming of lek.

Hoe ontstaat een rioolverstopping?

Riool Ontstoppen

Een rioolverstopping ontstaat vaak door verkeerd gebruik van het riool. De meest voorkomende veroorzakers van een rioolverstopping zijn: maandverband, tampons, vet, olie, billendoekjes, textiel en plastic. Het klinkt allemaal vrij logisch, toch gaan veel huishoudens hier niet altijd even zorgvuldig mee om. Spoel alleen het toilet papier door de wc en geen andere vaste stoffen. Lever uw gebruikte vet-olie in bij een daarvoor bestemt punt. Vet koekt namelijk aan waardoor er vroeg of laat een verstopping ontstaat. Mocht u vaker last hebben van een verstopt riool en kunt u een verkeerd gebruik van het riool uitsluiten, dan is de kans groot dat het probleem ligt bij een verkeerd rioolstelsel, verzakkingen of een verkeerde aanleg. Mocht u dit vermoede, laat een loodgieter komen om dit voor u te beoordelen.

Hoe los je een afvoerverstopping op?

Riool Ontstoppen

Een kleine verstopping van de afvoer kunt u zelf oplossen door een plopper te gebruiken. Het is dan ook handig om deze altijd in huis te hebben. Helaas komt het soms voor dat de verstopping niet meer op te lossen is met een plopper. We raden u aan om dan zo snel mogelijk een loodgieter langs te laten komen. Loodgieters gebruiken verschillende technieken en machines om een afvoerverstopping op te lossen. Niet elk afvoer probleem/verstopping is hetzelfde, daarom hangt de techniek die gebruikt word erg af van de ernst van de zaak.

 

 

 

Summary
Riool Ontstoppen
Article Name
Riool Ontstoppen
Description
Een rioolverstopping ontstaat vaak door verkeerd gebruik van het riool. De meest voorkomende veroorzakers van een rioolverstopping zijn: maandverband, tampons, vet, olie, billendoekjes, textiel en plastic. Het klinkt allemaal vrij logisch, toch gaan veel huishoudens hier niet altijd even zorgvuldig mee om.
Author
Publisher Name
Rioolbeheer Holland
Publisher Logo
Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?