loodgieter tips

Tips van de loodgieter: besparen op verwarmingskosten

Wist je dat je met een paar simpele maatregelen al kunt besparen op je verwarmingskosten? Een paar tips van onze loodgieters waarmee je huis comfortabel warm blijft tegen een veel comfortabeler gasrekening.

Verklein de te verwarmen ruimte

Hoe groter de ruimte, hoe meer lucht verwarmd moet worden. Verklein dus te verwarmen ruimte. Daarvoor hoef je niet gelijk allemaal binnenmuren te gaan bouwen. Sluit simpelweg de tussendeuren, eventueel met een deurdranger. Makkelijk, en effectief!  De besparing loopt al snel op tot € 200!

Stook niet overal

Stook jij in de slaapkamer? Niet doen. Om te beginnen slaap je beter wanneer de temperatuur in de slaapkamer niet te hoog is. Maar soms is het gewoon heel koud ’s nachts? Wat doe je dan? Een van onze loodgieters deelde zijn geheim met ons: hij heeft een ouderwetse warmwaterkruik in bed. Lekker warm , heerlijk comfortabel.

Denk na over de temperatuur

Welke temperatuur is nu de geschiktste? Loodgieters komen soms in woningen waar de thermostaat standaard op 21 graden staat. Een geheime loodgieters tip:  een 1 graad lagere temperatuur al 7% op de stookkosten scheelt. En waarom zou je een huis verwarmen als je er toch niet bent? Zet de thermostaat op 15 graden als je weg bent. Dat scheelt tientjes per jaar.

Stook minder lang

Nog een mooie tip: minder lang stoken. Als je een uur voordat je naar bed gaat de thermostaat vast lager zet, bespaar je per jaar al snel € 20. En je merkt er eigenlijk helemaal niets van.

Gebruik radiatorfolie

Radiatoren sturen de warmte alle kanten uit. Dus ook richting de buitenmuur. Dat is zonde. Breng radiatorfolie aan achter de radiator en de warmte wordt terug de woning in gestuurd. Dit vergt een investering van een paar euro, die je binnen het jaar ruimschoots hebt terugverdiend.

Dit zijn de vijf belangrijkste en makkelijkste tips van onze loodgieters. Volg ze op en bespaar een paar honderd euro per jaar. Waarom zou je het niet doen?

Summary
Tips van de loodgieter: besparen op verwarmingskosten
Article Name
Tips van de loodgieter: besparen op verwarmingskosten
Description
Wist je dat je met een paar simpele maatregelen al kunt besparen op je verwarmingskosten? Een paar tips van onze loodgieters waarmee je huis comfortabel warm blijft tegen een veel comfortabeler gasrekening.
Author
Publisher Name
Rioolbeheer Holland
Publisher Logo
Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?