Lekkage opsporen loodgieter

Opsporen lekkage door loodgieter

 

Als u last hebt van een lekkage, belt u natuurlijk meteen de loodgieter. Deze kan de lekkage dan opsporen en kan hem verhelpen, zodat u snel weer droog zit. Maar hoe kan de loodgieter uw lekkage opsporen en wat gebruikt deze daarvoor? Er zijn verschillende methoden voor het opsporen van lekkages waar de loodgieter gebruik van kan maken. In deze tekst zullen wij er hier drie van bespreken: een endoscopie, een vochtmeting of een rookproef.

 

  • Lekkage opsporen met een endoscopie

    Bij endoscopie gebruikt de loodgieter een endoscoop, een lang en dun apparaat met in het uiteinde een camera die alle kanten op kan bewegen. Met deze endoscoop kan de loodgieter dan op smalle, moeilijk te bereiken plekken kijken om de oorzaak van de lekkage te achterhalen. Zo weet de loodgieter waar de lekkage zit en kan uw lek verholpen worden!

 

  • Lekkage opsporen met een vochtmeting

    De naam zegt het eigenlijk al: als de loodgieter gebruik maakt van een vochtmeting om uw lekkage op te sporen, meet deze de hoeveelheid vocht rondom uw lekkage. Als bepaalde materialen en locaties een hogere hoeveelheid vocht bevatten dan voor dat materiaal gebruikelijk is, zit daar waarschijnlijk de oorsprong van de lekkage en kan de loodgieter daar verder gaan zoeken.

 

 

  • Lekkage opsporen met een rookproef

    De rookproef wordt gebruikt bij lekkages in de dakbedekking. Bij deze lekkages gaat het vaak om een klein gaatje dat met het blote oog niet zichtbaar is en wat dus moeilijk te vinden is voor de loodgieter. De rookproef is eigenlijk heel simpel: er wordt rook onder de dakbedekking geblazen en er wordt vervolgens gekeken waar de rook weer naar buiten komt – waar rook naar buiten kan komen kan water immers naar binnen komen! Zo weet de loodgieter op welke plek(ken) er sprake is van een lekkage en kan dit snel verholpen worden.

 

 

 

Summary
Description
Als u last hebt van een lekkage, belt u natuurlijk meteen de loodgieter. Deze kan de lekkage dan opsporen en kan hem verhelpen, zodat u snel weer droog zit. Maar hoe kan de loodgieter uw lekkage opsporen en wat gebruikt deze daarvoor? Er zijn verschillende methoden voor het opsporen van lekkages waar de loodgieter gebruik van kan maken. In deze tekst zullen wij er hier drie van bespreken: een endoscopie, een vochtmeting of een rookproef.
Author
Publisher Name
Rioolbeheer Holland
Publisher Logo
Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?