loodgieter lekkage

Loodgieter

Wie met een lek zit, belt naar de loodgieter. Van deze vakman wordt verwacht dat hij een lekkage vlot kan opsporen. Soms is het duidelijk waar het lek zit. Andere keren is het niet zo duidelijk. Als leek lijkt het dan of je met een torenhoog raadsel wordt geconfronteerd.

De loodgieter beschikt echter over speciale apparatuur om een lekkage op te sporen. Een van deze methodes is de inspectie met een camera. We vertellen je er graag een beetje meer over, zodat je weet hoe deze techniek werkt en waarom deze door een specialist dient te worden uitgevoerd.

 

Lekkage opsporen door middel van inspectie met een camera

 

De moeilijkste lekkages om op te sporen, zijn deze die je niet zelf kunt opmerken omdat ze verstopt zitten achter de muren van je woning. We denken dan aan een lekkage in de waterleiding, verwarmingsbuizen of het riool. Dit soort van lekken merk je zelf niet vlug op omdat deze buizen allemaal verborgen zitten. Daarom is het van belang van dit soort van lekkages preventief te laten opsporen en niet te wachten tot je er de ongemakken van ondervindt.

Een lekkage opsporen door middel van inspectie met een camera gebeurt in de meeste gevallen met een infrarood camera. Dit soort van camera ontdekt verschillen in de temperatuur in de vloer of in een muur. Deze afwijkingen wijzen in de meeste gevallen op een lek of op een onregelmatigheid. Omdat de loodgieter met een camera werkt, beschikt hij ook meteen over beeldmateriaal waarop de lekkages zullen te zien zijn.

Dit zorgt ervoor dat een lek precies gelokaliseerd kan worden. Zo kan het breken en kappen in je huis tot een minimum worden beperkt.

 

Andere methodes van de loodgieter om een lekkage op te sporen

 

Cameradetectie is een veelgebruikte methode om een lekkage door een loodgieter te laten opsporen. De expert loodgieter beschikt echter ook nog over andere manieren om een lek te vinden. Zo kan deze vakman ook gebruik maken van ultrasone geluiden om erachter te komen waar een lekkage zich bevindt. De golven van het geluid maken dan duidelijk waar het lek zit.

 

loodgieter

loodgieter

 

Wat kost het laten opsporen van een lekkage door een loodgieter?

 

De kosten voor het opsporen van een lekkage zijn afhankelijk dan de grootte van de klus. Als je al je leidingen wil laten nakijken, dan neemt dit verschillende uren in beslag. De kosten kunnen dan algauw oplopen tot enkele honderden euro’s. Als je enig idee hebt waar de loodgieter de lekkage zal kunnen vinden, kun je kiezen voor een gedeeltelijke opsporing met een camera. Dit kan de kostprijs merkelijk drukken.

 

Summary
Hoe spoort een loodgieter een lekkage op?
Article Name
Description
Wie met een lek zit, belt naar de loodgieter. Van deze vakman wordt verwacht dat hij een lekkage vlot kan opsporen. Soms is het duidelijk waar het lek zit. Andere keren is het niet zo duidelijk. Als leek lijkt het dan of je met een torenhoog raadsel wordt geconfronteerd.
Author
Publisher Name
Rioolbeheer Holland
Publisher Logo
Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?