loodgieter

Hoe gaat een loodgieter om met een verstopte riolering?

Het is de nachtmerrie van ieder huishouden: een verstopte riolering. Het toilet spoelt niet meer weg,   de gootsteen staat blank of jouw douche lijkt wel een bad. Door slechts een kleine verstopping kunnen alle functies in het huis plat komen te liggen, en kan het zelfs onleefbaar worden.

Specialist:  loodgieter

Gelukkig is er een specialist op dit gebied die je in kan schakelen: een loodgieter. Een loodgieter heeft niet alleen verstand van waterafvoer en riolering, hij beschikt ook over het gereedschap om problemen op te lossen.

Wat kan een loodgieter doen?

Zodra je een loodgieter inschakelt voor jouw verstopte riolering, zal hij een aantal dingen doen. Hij zal een soort stappen-plan doorlopen om er voor te zorgen dat jij zo snel mogelijk weer een werkende riolering hebt.

Om te beginnen zal hij de bron van de verstopping moeten vinden. Mocht de gootsteen verstopt zijn, zal hij de zwanenhals van de gootsteen ontkoppelen en schoonmaken. Dit is één van de meest voorkomende oorzaken bij een verstopte gootsteen. Zodra hij een idee heeft van de mogelijke plek van verstopping, kan hij deze proberen schoon te maken met een lange trekveer. Hiermee worden alle haren en ander vuil mee omhoog getrokken. Meestal is dit genoeg om een verstopping van de riolering op te lossen.

Riolering verstopst

Mocht er vermoed worden dat er een verstopping zit in de hoofdleiding, dan zal hij deze open moeten maken. Deze hoofdleiding heeft een ontstoppingsstuk die verwijderbaar is. Hij kan dan binnenin de leiding zien of de verstopping aan de kant van de bewoner zit, of aan de kant van de gemeente. Vervolgens kan hij deze schoonblazen onder hoge druk.

riolering

riolering

Hoe kan je een verstopt riool voorkomen?

Tijdens inspecties komen loodgieter heel veel verschillende dingen tegen in een riolering, die daar helemaal niet in horen. Het belangrijkste wat je kan doen om een verstopt riool te voorkomen, is nadenken over wat je in het riool giet.

Verstopping

Giet bijvoorbeeld geen frituurvet door het toilet en vis de haren gewoon uit je doucheputje. Gooi ook geen kleding, hygiëne producten of kattenbakvulling door het toilet. Dit zijn allemaal zeer schadelijke producten voor het riool en zorgen erg snel voor een verstopping.

 

 

 

 

 

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?