Tips Riool verstopt

Riool verstopt 

Uiteraard is het overbodig om op te merken dat je beter kunt voorkomen dat je riool verstopt raakt dan het te genezen. Mocht je toch te maken krijgen met een verstopte riool, dan kun je de volgende handelingen proberen.

Tips riool verstopt

Je hebt twee soorten verstoppingen, namelijk een lokale verstopping en een algehele verstopping. Als je riool helemaal verstopt, kun je het beste een professionele loodgieter inhuren. Deze heeft namelijk de juiste apparatuur voor het ontstoppen van je riool. Vaak duurt het ontstoppen door een specialist maar een halfuurtje.

Lokale verstopping in de keuken of bij een wastafel

Mocht er sprake zijn van een lokale verstopping in de keuken of bij een wastafel kan het soms helpen het chiffon te legen. In het chiffon blijven namelijk vaak etensresten hangen die kunnen zorgen voor een verstopping. Mocht dat het probleem niet oplossen, dan kun je nog altijd proberen om met een lang voorwerp de afvalresten in de leiding los te steken. Daarna loont het vaak om met een rubberen ontstopper de overgebleven afvalresten door middel van de zuigkracht los te trekken.

Vervolgens raden wij altijd aan om in kokend water azijn en soda op te lossen en deze door de gootsteen te gieten en een halfuur te wachten. Na dit halfuur kunt u de leiding weer doorspoelen met kokend water. Over het algemeen werken deze bovenstaande handelingen, mocht het toch niet hebben geholpen dan is het aan te raden om een loodgieter in te huren. De verstopping zit dan waarschijnlijk op een plek waar je niet bij kunt komen of is toch ernstiger dan je in eerste instantie door had.

Ontstoppen van je riolering

Ondanks dat bovenstaande tips vaak wel helpen met het ontstoppen van je riolering, is het wel aan te raden om ontstoppingen te voorkomen door geen etensresten door de afvoer te spoelen. Dit zijn meestal de oorzaken van een verstopte riool.

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?