riool verstopt

Riool verstopt

Welke oplossingen zijn er ?

Niets is zo irritant als een stinkend riool. Uiteraard is het logisch dat u daar oplossingen voor zoekt. Daarbij is het belangrijk om naar de oorzaken te kijken. Die zijn soms in een heel klein hoekje te vinden. Meer dan u zou kunnen verwachten zijn de oplossingen voor een stinkend riool vrij simpel te vinden. We geven hieronder een aantal voorbeelden:

 

Een wastafel of wasbak die niet of nauwelijks gebruikt worden

 

Vaak wordt gedacht dat een stinkend riool te wijten is aan water dat ergens blijft staan of aan stoffen die in de leidingen vast kwamen te zitten. Dit kan een oorzaak zijn, maar dikwijls gaat een riool stinken nadat er lange tijd geen water door de leidingen liep. In geval er geen verstoppingen zijn, doet u er goed aan om de waterkraan boven de wastafel of wasbak eens goed lang te laten doorlopen. De kans is groot dat het stinkend riool als bij wonder verdwenen is.

Een verstopt stinkend riool

 

We legden het hierboven al uit: in vele gevallen gaat een riool stinken wanneer er stoffen of voorwerpen in terecht kwamen die er niet in thuishoren. Dit is nogal eens het geval met vochtige doekjes, maandverband of condooms die achteloos in het toilet werden gegooid. Uw leidingen raken dan verstopt met een stinkend riool als gevolg. Is dit bij u in huis het geval, dan doet u er goed aan om een vakman zoals een loodgieter erbij te halen.

 

Een volle beerput

 

Wie in een huis woont dat aangesloten is op een beerput, dan is het nodig om deze op gezette tijden te laten reinigen of leegmaken. Hoe dikwijls u dat laat doen, is afhankelijk van de grootte van uw beerput en van hoeveel personen er in het huis wonen. Wanneer u last hebt van een stinkend riool en u bent er zeker van dat de vorige oorzaken niet van toepassing zijn, dan doet u er goed aan om een ruimer te laten komen die de put op een professionele manier kan ruimen zodat u verlost bent van een stinkend riool

 

Een gebarsten rioolpijp

 

Zelfs als u nog zo voorzichtig met uw sanitair en uw leidingen omspringt, kan het toch nog voorkomen dat u last krijgt van een stinkend riool. Sommige dingen heeft u namelijk niet in de hand. U kunt niet zien wat er achter de muur of in de muur gebeurt. Hoewel de meeste leidingen in Nederland professioneel worden aangelegd is het mogelijk dat een rioolpijp na lange tijd gaat barsten. Ook dan krijgt u een stinkend riool. Hierbij is de oplossing natuurlijk dat u de leidingen en rioolbuizen laat vervangen.

 

De oplossingen die u kiest voor een stinkend riool zijn dus grotendeels afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Mogelijk zijn er nog andere oorzaken. De kern van de zaak is dat u altijd een oplossing zoekt in functie van het probleem dat zich voordoet.

Contact Gemeente voor verstopping riool : 

Riool Verstopt:  Gemeeente Rotterdam

Riool Verstopt : Gemeente Nissewaard

Riool Verstopt : Gemeente Hoogvliet

 

 

 

 

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?