Riolering Verstopt

Verstopte riolering

Wanneer er problemen zijn met de afvoer kan dat verschillende oorzaken hebben. Problemen met de riolering zijn vervelend, gelukkig zijn de meeste problemen snel op te lossen. Eenvoudige verstoppingen kunnen vaak zelf verholpen worden, bij grotere problemen is het verstandig om een ervaren loodgieter in te schakelen. Hier zijn enkele praktische tips om zelf aan de slag te gaan, en gevallen waarbij je beter de vakman kan inschakelen.

Waar komen problemen in de riolering vandaan ?

De riolering is een complex systeem van afvoerbuizen die door het huis lopen en meestal uitmonden in het systeem van de gemeente. Bij veel regenval kan het voorkomen dat water niet snel genoeg wordt afgevoerd, dat kan leiden tot regenwater in de afvoerbuizen. Dit is te merken aan een vervelende geur in het toilet of douche en een borrelend geluid. Vaak komen problemen in de riolering door verstoppingen van organische en chemische afvalstoffen zoals etensresten, haren maar ook plastic en proppen papier.

riolering

riolering

Is een loodgieter inschakelen altijd nodig?

Met een ontstopper en eenvoudige ontstoppingsmiddelen kunnen veel problemen gelukkig zelf opgelost worden. Houd er wel rekening mee dat een kleine verstopping een symptoom kan zijn van een groter probleem in de riolering. Omdat de wasmachine, de douche en de gootsteen veelvuldig gebruikt worden is het aan te raden niet te lang te wachten met het inschakelen van een loodgieter. Niet alleen kan de loodgieter problemen snel oplossen, er kan ook gecontroleerd worden of de afvoer en riolering door het hele huis goed functioneert. Anders kan het letterlijk resulteren in dweilen met de kraan open!

 

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?