Riolering Verstopt

Riool Verstopping

De riolering is een geheimzinnig systeem van buizen dat door het huis loopt achter de wanden. Zolang de riolering goed functioneert zul je er niet vaak bij stilstaan, wanneer de riolering verstopt raakt kan het tot grote problemen leiden! Wanneer er verstoppingen of lekken zijn kun je het beste direct contact opnemen met de loodgieter, met deze 4 tips kun je een verstopping in veel gevallen voorkomen.

 

Tip 1: Geen olie en vet door de gootsteen

Wanneer je kookt met olie en vet moet je deze niet door de gootsteen spoelen, zowel vaste vetten als vloeibare oliën blijven aan de pijpen kleven en verstoppen de riolering. Giet gebruikt vet en olie in een fles, veeg pannen af en deponeer het afval waar het hoort; in de afvalbak.

 

Tip 2: Alleen organisch afval doorspoelen

Plastic wordt door chemische processen gemaakt uit aardolie. Kunststof breekt nauwelijks af in het milieu, en zeker niet in de riolering. Spoel dus geen verpakkingen, labeltjes en andere kunststof objecten door het toilet.

Rioool Verstopt

Rioool Verstopt

Tip 3: Kleiner is beter

In het toilet heb je toiletpapier nodig, dat is normaal. Een dikke prop papier is niet normaal, het water kan niet doordringen tot in de kern en het papier afbreken tot kleine vezels. Papierproppen kunnen de riolering verstoppen, zorg dat het afval klein blijft.

 

Tip 4: Een zeefje doet wonderen

Etensresten in de gootsteen, haren in het doucheputje, zorg dat ze niet in de riolering komen. Met een eenvoudig zeefje die je in veel winkels kunt kopen houd je materialen tegen die niet afbreekbaar zijn, of te groot voor de riolering. Dat is een goedkope oplossing voor een kostbaar probleem.

Laat de riolering regelmatig onderhouden om niet in de toekomst voor onverwachte problemen te staan.

1 Comment
  1. Lauren de Bruijn 3 dagen ago

    Hartelijk bedankt voor deze tips! Ik probeer die wel volgen maar kort geleden heb ik opgemerkt dat mijn rioolsysteem slechter werkt dan eerder, misschien heeft iemand toch een groot stuk papier daar gestopt ;( Nu ben ik op zoek naar een goede service om de riolering te onderhouden, hopelijk zal dat helpen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT

Contact & Service of bel mobiel: 0625084845

Sending

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

 

Log in with your credentials

Forgot your details?