riolering

Riool verstopt

 

Uiteraard hoeven we je niet uit te leggen hoe lastig het is als je riool verstopt is. Mogelijk loopt je WC niet meer door, staat je kelder onder water of loopt het water van de wasbak, gootsteen of lavabo niet meer door.

 

Riool verstopt: de oorzaken

 

Wanneer het riool verstopt is, kan dit verschillende oorzaken hebben. Uiteraard weet je dat maandverband of inlegkruisjes niet in het WC thuishoren, maar in een ogenblik van onachtzaamheid kan dit toch gebeuren. Hetzelfde geldt voor vochtige doekjes in de WC of je haren die tijdens het wassen in de afvoer van de wasbak of lavabo blijven zitten. Dit zijn kleine dingen die waar je zelf op kunt letten en die kunnen voorkomen dat je riool verstopt raakt. Dit heb je zelf in de hand als je wat discipline aan de dag legt.

 

Oorzaken die je niet in de hand hebt.

 

Als bij iemand het riool verstopt zit, hebben buitenstaanders wel eens de neiging de oorzaak te leggen bij de mensen die met dit lastige probleem opgeschept werden. Het is al te gemakkelijk om mensen met de vinger te wijzen. Maar al te vaak wordt vergeten dat een riool verstopt kan raken door oorzaken van buitenaf die de slachtoffers in dit geval zelf niet in de hand hebben. Zo kan een riool verstopt raken als gevolg van werken aan de straatkant. Dikwijls lopen rioolbuizen schade op bij wegenwerken of wanneer het trottoir wordt vernieuwd.

Soms is de oorzaak veel minder voor de hand liggend. Zo komt het wel eens voor dat tijdens een storm allerhande voorwerpen zoals bladeren van bomen in een afvoerpijp van het dak terechtkomen en dat zo het riool verstopt. Wat de oorzaak ook is, als een riool verstopt is, is de boodschap dat je er zo vlug mogelijk een specialist of vakman moet bijhalen om de oorzaak vast te stellen.

riool

riool

 

Tips: wie bellen als het riool verstopt is?

 

Als het riool verstopt is, moet u een vakman bellen die de oorzaak van het probleem kan achterhalen en nadien die nodige actie kan ondernemen. De loodgieter is zulk een vakman. Onze boodschap luidt dan ook: riool verstopt? Loodgieter bellen! Als de oorzaak bij jou in huis te vinden is, dan zal de loodgieter je zeker kunnen verder helpen. Ligt de oorzaak buitenshuis, zoals in het geval van werken die uitgevoerd werden in opdracht van een lokale of nationale overheid, dan zal de loodgieter de oorzaak kunnen aangeven en kun je op basis van zijn bevindingen contact opnemen met de bevoegde overheid en je verzekering.

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?