riolering

Riolering

De riolering maakt een belangrijk onderdeel uit van de woning, toch weten de meeste mensen niet hoe de riolering werkt. Hoewel je als bewoner niet precies alle details hoeft te begrijpen, helpt het bij problemen wel als je de basisprincipes van de riolering bij jou in huis kent. Daarom geven we hier wat basisinformatie over de werking van het rioleringssysteem.

 

Van de afvoerbuis naar het riool

De keuken, de badkamer en het toilet zijn diverse afvoerbuizen die restmateriaal afvoeren naar het riool. Ook wasmachines voor kleding en de vaat zijn aangesloten op dit systeem. Het afvalwater stroom weg omdat de buizen in een schuine hoek naar beneden lopen naar de riolering. Bij een afvoerbuis vind je ook de bekende zwanenhals. Dit voorkomt dat er nare luchtjes vanuit de riolering naar boven komen.

 

Afvoer naar de riolering aan de buitenzijde

De dakgoot voert ook veel water af die naar beneden loopt in het riool. Het verschilt per gemeente of regenwater en afvalwater vanuit huis samenkomt of apart afgevoerd wordt. Wanneer regenwater niet goed wegstroomt aan de buitenzijde kan dit betekenen dat er een blokkade in de leidingen aanwezig is, of er een probleem bestaat met de dakgoot.

 

Problemen met de riolering

Wanneer er nare luchtjes ontstaan in een kamer, of door het gehele huis, is het mogelijk dat deze geur vanuit de riolering komt. Wellicht is er een blokkade of een ophoping van vuil in de afvoerbuizen. Wanneer water niet of nauwelijks wegstroomt kan dit ook een teken zijn van afvoerproblemen. Bij lekken en vochtplekken in de muur is het aan te raden snel een specialist in te schakelen.

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?