Verstopte Riolering

Verstopte Riolering

Niets is zo ergerlijk als een verstopte riolering. Wie hiermee al eens te maken kreeg, zal dit zeker beamen. Vaak zijn de oorzaken van een verstopte riolering niet meteen zichtbaar. Het euvel zit immers vaak verborgen in de buis en in dat geval is de kans groot dat je niet eens weet dat je een probleem hebt in de rioolbuis. De gevolgen ervan worden maar pas later zichtbaar en kunnen zich op verschillende manieren voordoen. Zo kan bijvoorbeeld ineens je kelder onder water staan of kan het zomaar zijn dat je opeens het toilet niet meer fatsoenlijk kunt doorspoelen.

 

Water in de kelder

 

De meeste mensen die water in de kelder hebben staan, beginnen met het weghalen van het water. Dit is alleen maar logisch. Wanneer het over een relatief kleine hoeveelheid gaat, dan is het mogelijk om het water op te zuigen met een waterstofzuiger en/of het water met emmers uit de kelder te halen. Nadien ga je met goede moed aan het dweilen, en later kom je tot de ontdekking dat het water er enkele dagen later er terug staat. Nu zakt je moed je waarschijnlijk in de schoenen. Als je er helemaal zeker van bent dat je kelder normaal droog is en dat het probleem terugkeert ondanks het feit dat er geen zware regenval of overstromingen zijn in jouw regio, dan is de kans groot dat je waterprobleem te maken heeft met een verstopte riolering.

 

Problemen met de WC

 

Mogelijk heb jij ook wel eens meegemaakt dat je de WC wou doorspoelen, maar dat alles in de pot bleef staan, ook al werkte het toilet zelf naar behoren. Hiermee bedoelen we dat het spoelmechanisme van de WC zelf goed werkt, maar dat je de indruk hebt dat alles in de buis blijft zitten. Als jij met dit probleem te maken hebt, dan is ook hier de kans groot dat de oorzaak ligt bij een verstopte riolering.

 

Wat te doen bij een verstopte riolering?

 

Uit de voorgaande verhalen blijkt duidelijk dat een verstopte riolering niet iets is dat je zelf kunt oplossen. Wie met dit probleem wordt geconfronteerd, kan maar best zo vlug mogelijk contact opnemen met een loodgieter. Dit is een vakman die gespecialiseerd is in het professioneel ontstoppen van een verstopte riolering. Het is mogelijk dat de loodgieter ter plaatse vaststelt dat het probleem zich niet bij jou in huis bevindt, maar in het deel van de riolering dat onder het trottoir of de openbare weg zit. In dat geval is het nodig om je provider van de waterleiding en/of de gemeentediensten te bellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?