Loodgieter

Wat doet een loodgieter bij lekkage?

De winter en bij uitbreiding elk seizoen waarin het veel regent, zijn de tijden dat je last kunt hebben van lekkage. Lekkage is een vrij eenvoudig begrip: ergens lekt het, en dat moet zo vlug mogelijk opgelost worden. Daartegenover staat dat lekkages op verschillende manieren en op diverse plaatsen in het huis kunnen ontstaan. Als de waterleiding lekt, heeft dat vaak een andere oorzaak dan een lekkend dak. Ook bepaalde kamers in huis lopen een groter risico op lekken dan andere. Zo lopen een douche, een bad of een wasbak wel eens lekken op. Hoe hou je deze lekkages tegen? Wij proberen het in dit artikel voor je uit te zoeken. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Iets over de preventie van lekkages

De waterleiding

In de winter komen lekken aan de waterleiding vaak voor. Vaak kunnen dit soort van lekkages worden voorkomen door buitenkraantjes dicht te draaien, je woning voldoende te verwarmen of bepaalde delen van de waterleiding die aan de kou blootgesteld kunnen worden te beschermen door er textiel of stukken stof rond te wikkelen.

De badkamer

In de badkamer kun je lekkages voorkomen door je douche, wc, bad of wastafel door een professional of een ervaren doe-het-zelver te laten installeren. Je hebt in ieder geval iemand met kennis van zaken nodig. Iemand met een achtergrond in de loodgieterij is dan altijd een aanrader.

Het dak

Zeker bij aanhoudend regenweer of bij vochtig winters weer, wordt een dak vaker dan we zouden willen blootgesteld aan lekkages. Lekken zijn altijd vervelend en omdat je niet vaak op je eigen dak komt, heb je het lek vaak niet zien aankomen. Daarom is het belangrijk om lastige lekken voor te zijn. De enige manier om een lekkage aan te dak te voorkomen, is je dak op regelmatige wijze te laten nalopen door iemand met kennis van zaken. Een loodgieter is hiervoor de aangewezen professional.

Wat kan een loodgieter doen bij lekkage?

Een eenvoudig antwoord op deze vraag luidt natuurlijk: ‘Het lek repareren!’ Vooraleer de loodgieter dit kan doen, is het eerst nodig om het lek op te sporen. Deze vakman doet dit met speciaal hiervoor ontworpen apparatuur. Verder zal een professional zoals de loodgieter altijd andere mogelijke bronnen van lekken proberen op te sporen. Op deze manier wordt voorkomen dat het ene lek wordt gerepareerd terwijl er ook nog een tweede is. Dit bespaart je tijd en kosten op termijn. Je betaalt nu misschien iets meer dan verwacht, maar het positieve aan dit verhaal is dat een klein lek makkelijker te repareren is dan een groot. De loodgieter zal niet alleen het lek repareren, maar ook nagaan hoe het lek ontstaan is. Als de oorzaak bij een derde partij ligt, dan kun je mogelijk je verzekering aanspreken. Een echte vakman zal je hier op wijzen!

 

 

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?