loodgieter

Loodgieter tips

Zijn verstoppingen te voorkomen? Kun je zelf aan de slag of moet je bij elk probleem direct de loodgieter bellen? Met deze tips kun je een verstopte afvoer voorkomen, of ten minste een afspraak met de loodgieter zo lang mogelijk uitstellen!

 

1. De gootsteen is niet voor etensresten

Veeg borden voor afwassen eerst af en verwijder de etensresten. Door een klein zeefje of opvangbakje in de gootsteen te plaatsen vang je etensresten op die je later in de vuilnis kunt deponeren.

 

2. Let op met vet en olie

Spoel nooit vet en olie door de gootsteen, dat leidt tot verstoppingen die een loodgieter moet oplossen. Vaste vetten stollen in de pijpen, vloeibare olie kan zich hechten aan de zijkanten. Veeg pannen vooraf eerst met keukenpapier af.

 

3. Voorkom het haarmonster

We verliezen dagelijks zo’n honderd haren, de meeste daarvan verliezen we onder de douche. Als je wilt voorkomen dat de loodgieter wordt geconfronteerd met een enorme haarbal in de afvoer moet je het afvoerputje na gebruik even schoonvegen en de haren in de afvalbak gooien.

loodgieter

loodgieter

4. Wanneer moet je de loodgieter inschakelen?

Je kunt met bovenstaande tips jouw afvoer en riolering langdurig schoon houden. In de deze gevallen is het verstandig contact op te nemen met de loodgieter:

  • Wanneer water niet of zeer langzaam wegvloeit.
  • Wanneer er zich sterke geuren ontwikkelen in de afvoer.
  • Wanneer je met een gootsteenontstopper geen resultaat bereikt.

Let op met agressieve schoonmaakmiddelen, die kunnen de afvoerpijpen en riolering beschadigen. Neem bij vragen vooraf contact op met de loodgieter.

 

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Copyright 2012 - 2017 Rioolbeheheer Holland | All Rights Reserved | Powered by SeoVyo - seo diensten

Loodgieter

BEL : 010-2236307 

OFFERTE AANVRAGEN

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?